Jamarův blog

...o všem, co mě napadne

Ale jo, je trochu zima…

Vlna současných mrazů by sice v nejbližších dnech měla skončit, nicméně venku zatím stále mrzne až praští, přes noc dosáhla teplota krásných -15,1°C. A i když jsem si po celou dobu říkal proč všichni šílí z toho, že je v zimě zima, nakonec i já musím uznat, že mrzne jaksi více než obvykle.

Tak například na Hrubé vodě krásně zamrzl místní potok Bystřice, čehož jsem využil při víkendové procházce. Opravdu nepamatuju, že by v posledních snad 10 letech potok zamrzl tak, že by se po něm dalo bez problémů chodit.

Potok nebo cesta?

Pravda, byly zimy, kdy se na některých místech dal potok přejít, ovšem aby šlo suchou nohou po zamrzlé hladině dojít (resp. „dobruslit“) z Hrubé vody až skoro k Magdalénskému mlýnu (přibližně 4 km) se mi dosud nepoštěstilo. Navíc, potoční cesta byla skrášlena nesčetnými ledovými obrazci, jenž vytvořila sama tekoucí voda.

Přírodní umělecké dílo

(více obrázků najdete ve fotogalerii)

Bohužel však zima nepřinesla jen veselé zážitky, pominu-li jedno zamrzlé a nepojízdné auto a druhé sice pojízdné, ovšem netopící (takže takový pojízdný mražák), zamrzla nám v neobývané části domu voda a i přes temperování radiátorem se zatím stále nehodlá zcela odmrazit. Zatím to odnesl topný „žebřík“, vodovodní baterie a vodoměr.

Když zůstane vodoměr v zimě bez dozoru...

Doufejme, že ostatní zmrzlé zařízení a rozvody byly otužilejší a přežily bez úhony. A taky že bez úhony přežijeme my, obyvatelé domu, neb mi začíná povážlivě docházet uhlí ;-) .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2007-2016 Jaroslav Martínek | Licence Creative Commons | powered by Wordpress Frontier Theme