Jamarův blog

...o všem, co mě napadne

Pokus s utopenci

Protože můj minulý pokus s nakládaným hermelínem sklidil úspěch, protože mám tyto nakládané pochutiny rád, protože mě tyhlě věci baví a samozřejmě taky protože se se svýma výtvorama rád chlubím (jako ostatně každej chlap, že ;-) ), vrhnul jsem se tentokrát naložit nějaké ty buřtíky.

Za základní receptůru patří dík Lucce, jakožto i za patřičnou podporu při hledání těch správných a zcela jistě kvalitních buřtů pro základ této pochutiny ;-)

Volba nakonec padla na buřtíky špekáčkového typu z uzenářství u Kauflandu, cena kolem 90 Kč/kg dává alespoň nějaký ten pocit sucha a bezpečí, prostě že buřty se aspoň na chvíli potkaly s masem a já tak nenakládam jen nějakou syntetickou hmotu pochybného původu. Každopádně, voní hezky… ;-)
utopenci-priprava
Na nálev jsem dle instrukcí použil 1 l vody, do ní přídal 1 dcl octu, 2 lžíce cukru, 1 lžíci soli, pár kuliček nového koření, o něco málo více kuliček pepře a dva bobkáče. Celé jsem to zamíchal a dal povařit. V mezidobí jsem si nakrájel cibuli a začal klást buřtíky do připravené sklenice prokládaně s cibulí. Každý buřt byl poctivě podělně naříznut a do něj vložena cibulka, do sklenice byl pak uložen rozevřenou stranou dolů. Samozřejmě jsem přidal trošku mé oblíbené svěží jarní cibulky, pár kuliček nakládaného zeleného pepře a trošičku malých sušených chilli papriček pro pikantnější chuť.
utopenci-nacpano
Toto celé jsem zalil připraveným nálevem, kterého mi pravda půlka zbyla (inu amatér bez odhadu, no ;-) ), ale co už, vím pro příště.
utopenci-hotovo
Teď už zbývá jen nechat „výrobek“ patřičně ustát a po týdnu se opět při koštaci ukáže. Ale samozřejmě jako předtím nepochybuju, že to bude stát za to :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2007-2016 Jaroslav Martínek | Licence Creative Commons | powered by Wordpress Frontier Theme