Jamarův blog

...o všem, co mě napadne

Peha v Olomouci

PehaTak mě kamarádka vytáhla na koncert kapely Peha, kterýžto se konal toto úterý v Olomouci v Sidii. Krom této i u nás hodně známé slovenské kapelky na akci vystoupili jako předkapela Adam Ďurica Band a Ready Kirken, no a i když všechny tyhle skupiny nejsou zrovna moje srdcovka, tak to nakonec bylo lepší než jsem čekal.

Adam Ďurica, ačkoliv jsem o něm do té doby vůbec neslyšel, na začátek celkem mile překvapil, bylo to takové první naladění na slovenskou notu v poněkud rychlejším tempu, což mi i docela sedlo ;-) Závěrečná překopávka písně If God Was One of Us, kterou známe od Joan Osbourne pak konečně dokázala rozpohybovat do té doby jaksi „prkenné“ publikum… Ready Kirken jsou klasika, nezklamali, no a ačkoli mi jinak stylově zrovna moc nesedí, tak se zase ukázalo, že na live akcích je skoro každá kapela úplně o něčem jiném B-) Pak se po krátké pauze pustila do hraní samotná Peha, jakožto zlatý hřeb večera a opět musím říct, že živák je něco zhola jiného než pár omílaných hitů v rádiu. Jenom možná škoda, že se nestihlo ze začátku zahrát víc známých věcí, aby si mohl i diskografie neznalý návštěvník (teda já) s kapelou řádně zabékat ;-) Museli jsme totiž z akce zmizet dřív kvůli poslednímu zpátečnímu busu domů… Takže podtrženo a sečteno, celkem fajnovka, všichni vystupující jsou profíci, dokážou lidi rozpohybovat a na akci se prostě bavíte. Jedinou vadou na kráse byl docela vydýchaný vzduch ke konci, ale to je u podobných vnitřních akcích normálka, takže pořádně se nadýchat předem :-) Jinak ale pokud je vám styl účinkujících kapel aspoň trošku blízký a bydlíte u místa, kde se koncert teprve chystá (termíny jsou tuná), tak se tam skočte podívat, určitě nebudete litovat, tak jako já. Nakonec pořád lepší než sedět celý večer u kompu, no ne?? ;-)

Jinak se ještě chystám na moje oblíbence Horkýže slíže, to je taková pohodová řekněme punk-rocková kapelka taky ze Slovenska. Budou v Brně 25.4., tak aspoň využiju toho, že tam ještě budu na privátě. Pokud se chce člověk pobavit, vyblbnout, vyskákat a vyřat, tak neznám nic lepšího ;-)

1 Comment

Add a Comment
  1. test, test, test. Zkousim jestli to funguje :-) :) :-( ;-) :-D

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2007-2016 Jaroslav Martínek | Licence Creative Commons | powered by Wordpress Frontier Theme